Wednesday, March 6, 2024

Γνήσιες Toyota Καινούριες Βάσεις Μηχανής (και όλα τα γνήσια ανταλλακτικά Toyota) για Celica 7ης με το μικρότερο κόστος!

Αφορμή για το άρθρο ήταν η έρευνά μου για αγορά Γνησίων Καινούριων Βάσεων Μηχανής Toyota για Celica 7ης, όπου ρώτησα την αντιπροσωπεία της Toyota και μου είπαν τιμές από 220 ευρώ για την πίσω, μέχρι 300 ευρώ περίπου για του συνοδηγού.

Από το 2022 περίπου άλλαξε ο νόμος για εισαγωγή προϊόντων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα για προϊόντα αξίας μαζί με τα μεταφορικά μέχρι 150 ευρώ, πληρώνεις μόνο 24% ΦΠΑ (για Ελλάδα) και πιθανόν ένα τέλος εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ, χωρίς να πληρώνεις δασμούς.

Έτσι βρήκα 2 ιστοσελίδες από τις οποίες παρήγγειλα τις δύο βάσεις και γλίτωσα αρκετά χρήματα. Συγκεκριμένα:

Αρχικά βρίσκεις τον κωδικό του ανταλλακτικού που θέλεις από την ιστοσελίδα της Toyota EPC https://toyota-europe.epc-data.com/celica/

βάζοντας το VIN του αυτοκινήτου σας και πατώντας search. Στη συνέχεια βρίσκετε τον κωδικό του ανταλλακτικού ψάχνοντας στα επιμέρους συστήματα του αυτοκινήτου (πρέπει να ξέρετε αγγλικά). Μόλις πατήσετε στο σχέδιο πάνω στο ανταλλακτικό που θέλετε σας βγάζει στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας τον κωδικό του, την ονομασία του και την τιμή του, σε δολάρια. Αν πατήσετε πάνω στην τιμή θα σας ανοίξει μια νέα σελίδα της Amayama:

https://www.amayama.com/


Εκεί βλέπετε σε ποια χώρα υπάρχει (πχ Japan) επιλέγετε στο Price να δείχνει EUR και στο Shipping cost to βάζετε το Greece. Αν η συνολική τιμή ανταλλακτικού με μεταφορικά σε Ελλάδα είναι μικρότερη από 150 ευρώ, τότε θα πληρώσετε στο παράδειγμα περίπου 110,60 +ΦΠΑ +15 ευρώ τέλη εκτελωνισμού ΕΛΤΑ, μας βγαίνει περίπου 152,14 ευρώ. Αν σας ικανοποιεί η τιμή δημιουργείτε ένα λογαριασμό στο Amayama, βάζετε τα στοιχεία σας και πληρώνετε είτε με πιστωτική είτε με Paypal. Την βάση του συνοδηγού (που είναι διαφορετική του 2ZZ από του 1ΖΖ, ενώ όλες οι άλλες είναι ίδιες και για τους δύο κινητήρες) την αγόρασα συνολικά 153 ευρώ περίπου και περίμενα 3 εβδομάδες να μου έρθει από Ηνωμ. Αραβικά Εμιράτα.

Την πίσω βάση μηχανής την παρήγγειλα από την Nengun Performance της Ιαπωνίας βάζοντας στη σελίδα που ακολουθεί στο ψαχτήρι τον κωδικό του ανταλλακτικού.

https://www.nengun.com/oem/toyota/

Το πρόβλημα αυτής της ιστοσελίδας είναι ότι θέλει Γιεν για την πληρωμή και πρέπει να έχεις κάρτα στο κινητό Revolut (μεγάλη ευκολία σε ανταλλαγές συναλλάγματος) και δεν έμεινα τόσο ευχαριστημένος γιατί ενώ αρχικά πλήρωσα την τιμή που έλεγαν μου ζήτησαν ακόμη 10 ευρώ. Τελικά επειδή πάλι με συνέφερε πλήρωσα συνολικά γύρω στα 140 ευρώ και περίμενα 1 μήνα να μου έρθει από Ιαπωνία. Γενικώς προτείνω το Amayama.

Το Amayama μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλα μοντέλα της Toyota. Επίσης η ίδια λίγο πολύ διαδικασία ισχύει και για την ιστοσελίδα Monkey Wrench Racing:

https://www.monkeywrenchracing.com/product-category/celica/

από Αμερική.

Προσοχή: Όταν κάνετε πληρωμές με Paypal συνήθως πάει να κάνει τη μετατροπή από δολάρια σε ευρώ το Paypal και χρεώνει τα "κέρατά του"! Γι' αυτό κάνετε το εξής: μόλις μπείτε στο Paypal με τον κωδικό σας βλέπετε ότι ενώ εσείς έχετε επιλέξει στο Amayama πληρωμή σε Ευρώ, το Paypal πάει να κάνει την πληρωμή σε Δολάρια με τρελή ισοτιμία! Επιλέγετε κάτω από την επιλεγμένη κάρτα πληρωμής το See currency options



και μετά στην επόμενη σελίδα που ανοίγει επιλέγετε EUR και πατάτε Pay in EUR.



Σας ξαναγυρνάει στην αρχική σελίδα και τότε μόνο πατάτε Complete Purchase.

Έτσι η πληρωμή γίνεται σε ευρώ και δεν σας χρεώνει μετατροπή το Paypal. Αν έχετε κάρτα Revolut αυτό κάνετε πάντα στη σελίδα του Paypal σε όλες τις αγορές σας, ώστε τη μετατροπή συναλλάγματος να την κάνει το Revolut που έχει τις καλύτερες ισοτιμίες συναλλάγματος.

No comments:

Post a Comment